Paradicsomleves
Hozzávalók:
- 1 evőkanál sűrített paradicsom;
- 2 db friss paradicsom;
- 1,5 dl 100 százalékos paradicsomlé;
- 1 gerezd fokhagyma;
- 1/2 fej vöröshagyma;
- 1 csapott evőkanál liszt;
- 2 kiskanál olaj;
- zellerzöld;
- 1 db friss zellerszár;
- 1 evőkanál reszelt sajt;
- só, bors, kevés eritrit.
Elkészítés:
A friss paradicsomokat mossuk meg, kockázzuk apróra. Egy lábasba öntsük bele a paradicsomlét, a kockázott paradicsomot és a sűrítményt. Tegyük bele egészben a zeller zöldjét, a hagymát és a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, fedő alatt főzzük meg.
A felhevített olajon pirítsuk halvány aranybarnára a lisztet, öntsük fel kevés vízzel, csomómentesen keverjük el, és adjuk a paradicsomléhez. A levesből távolítsuk el a zellert, majd az egészet turmixoljuk össze egy botmixer segítségével. Forraljunk rajta egyet és szükség esetén kevés eritrittel ízesítsük. A szárzellert mossuk meg, szeleteljük fel és keverjük a levesbe. Ez a ropogós zöldség helyettesíti a levesbetétet. A leves tetejére reszelhetünk akár kevés sajtot is.