A napozásnak általánosságban többféle pozitív hatása is létezik, hiszen szervezetünk ilyenkor extra D-vitamin mennyiséghez juthat, ráadásul közérzetünk is javul tőle. Aki azonban visszér-betegségben szenved, az már megtapasztalhatta, a napozás és egyáltalán a meleg nagyon is rossz hatással van a meglévő panaszokra. 

A napozás árthat is

A visszér-betegség oka a visszerekben megnövekedett nyomás, ami fokozatosan rontja a vénabillentyűk hatásfokát, ami végül pangáshoz és érrtágulathoz vezet. Ez a hajlam sajnos könnyen örökölhető, ám emellett életmódunk is hatással van ereink állapotára. A túl sok állómunka, a terhesség és az elhízás mind, mind ilyen tényező, de ebbe a sorba tartozik a meleg is. A kánikulában az erek kitágulnak, aminek eredményeképpen a billentyűk nem zárnak teljesen, a véráram megfordul bennük és vénás pangást okoz. Emiatt rosszabbodnak a panaszok.

Természetesen nem kell mindig elvonulnunk a napról, ám ajánlott, hogy a legemelgebb időben - dél körül és kora délután) inkább csak árnyékban napozik az, akinek már vannak meglévő visszerei.

Forrás:patikaplus.hu